Moni studiolla paljon työtä tekevä taiteilija tietää, että studiolla saa usein vierähtämään enemmän aikaa kuin on kuvitellut – taiteilijan mieli kun ei lepää koskaan. Siksi onkin ensiarvoisen tärkeää kohdella omaa studiota vähintään yhtä suurella vakavuudella kuin omaa kotia ja tehdä siitä paikka, jossa viitsii ja haluaakin viettää aikaa. Sillä jos tulet viettämään tässä lokaatiossa vähintään yhtä paljon aikaa kuin kotonasi, miksi tekisit siitä yhtään vähemmän houkuttelevan paikan?
Tässä artikkelissa annamme muutamia käytännön vinkkejä siihen, kuinka saat sisustettua studiosi mahdollisimman kodikkaasti. Mikä parasta, kodikas sisustus ei missään nimessä tarkoita hintavaa – itse asiassa päin vastoin! Kodikas sisustus on oiva valinta myös lompakolle, sillä näillä vinkeillä sisustat edullisesti. Usein kodikkuus tarkoittaa pieniä asioita, kuten lapsuudenkodin muki, lämmin viltti tai valokuva kehyksissä. Tuo nämä elementit osaksi omaa studiotasi ja pian huomaat, kuinka työn tekeminen ei enää tunnu sitten ollenkaan työltä! Lue vinkit alta ja poimi parhaat käyttöösi jo tänään.
Kodikas studio takaa rattoisan työilmapiirin – top 4 vinkkiä kodikkaaseen sisustukseen studiossa
1. Tuo pala mummolaa mukanasi
Mikäpä tuntuisi kodikkaammalta kuin se tunne, jonka koit pienenä lapsena astuessasi mummolan kuistilta sisään? Mikään ei voita sitä pullan tuoksua ja tietoa siitä, että kohta on luvassa rajattomasti hauskanpitoa isovanhempien kanssa. Vie mielesi takaisin vaikkapa näihin lapsuuden onnellisiin hetkiin tuomalla studioosi pala mummolaa. Tämän voi toteuttaa konkreettisesti lainaamalla mummolasta vaikkapa huonekaluja – tai sitten vanhalla kunnon naamiointitaktiikalla! Voit nimittäin ostaa mummolasta muistuttavia huonekaluja myös uutena, ja ehkä hieman päivitettynä ja vähemmän elämää nähneenä versiona. Esimerkiksi vaikkapa laadukas mutta kodikas juuttimatto vie mielen lapsuuden kesiin, mutta sopii loistavasti myös moderniin sisustukseen.
2. Lapsuuden muistot
Pienikin pala lapsuutta studiossa voi saada nostalgiset muistot ja onnen tunteen pintaan. Ota siis suunta kohti lapsuuden kotia ja pyydä saada mukaasi studiolle pieni pala paikasta, jota niin pitkään kutsuit kodiksesi. Vaikkapa lapsuusajalta tuttu muki, lämmin viltti tai vanha nojatuoli saavat muistot tulvimaan takaisin mieleen.
3. Panosta mukavuuteen
Koti on meille jokaiselle se paikka, jossa voi vaihtaa ylle jotakin mukavampaa ja piereskellä menemään muista välittämättä. Vaikka studio sanana kuulostaakin melko jäykältä, ei sen tarvitse olla sitä ollenkaan! Koska tulet viettämään studiollasi varmasti ainakin yhtä paljon aikaa kuin kotonasi – ehkä joskus enemmänkin, moni meistä löytää itsensä viettämässä pitkiä öitä työpaikallaan – kannattaa paikan mukavuuteen panostaa samalla vakavuudella. Tee itsellesi mukava löhöilypaikka, kanna mukaan pehmeät sukat ja vaihtovaatteet ja nauti!
4. Ergonomisuus kunniaan
Pitkällä aikavälillä ei millään ole yhtä paljon merkitystä kuin ergonomisuudella. Panosta sellaisiin huonekaluihin, joita on oikeasti mukava käyttää, ja jotka tekevät hyvää myös selällesi. Jos vietät päivittäin tuntikausia aikaa studiollasi käyttäen vääränlaisia huonekaluja, sanoo selkäsi itsensä irti todennäköisesti viimeistään viikkojen kuluessa. Huolehdi siis itsestäsi ja panosta terveyteesi!