Älypuhelimien äänentoisto ja videotallennus

Nykyisten älypuhelimien äänentoistolla ja videotallennuksella on yhä suurempi merkitys sekä käyttökokemuksen että kuluttajien tyytyväisyyden osalta, sillä tänä päivänä älypuhelimia käytetään laajasti musiikin kuunteluun, valokuvaukseen sekä videoiden tallentamiseen.

Älypuhelimien äänentoisto

Monet ostavat tänä päivänä älypuhelimensa äänentoiston perusteella, sillä luuria voidaan käyttää jopa lähes yksinomaan musiikin kuunteluun sekä suoratoistopalveluiden katseluun. Monet uudemmat mallit onkin varustettu korkearesoluutioisia musiikkitiedostoja tukevilla sovelluksilla, joiden avulla myös tavallisten tiedostojen laatu on mahdollista määrittää mahdollisimman korkealle tasolle.

Myös älypuhelinten varustelu tukee tänä päivänä laadukasta äänentoistoa, sillä puhelimet saa nykyään liitettyä esimerkiksi aptXin, Bluetoothin, Airplayn tai Chromecast Audion kautta auton stereoihin, kaiuttimiin, kotiteatteriin tai televisioon.

Musiikin kuunteluun sekä elokuvien ja tv-sarjojen katseluun tarkoitetun äänentoiston lisäksi on tärkeää, että puhelimella kuulee ongelmitta myös videopuheluiden tai äänipuheluiden kautta toisen ihmisen äänen, missä ikinä liikkuukaan. Mikään ei varmasti tuota suurempaa turhautumista kuin jatkuvasti katkeileva tai rikkoutunut ääni kesken tärkeän puhelun.

Ääni- ja videopuheluiden äänenlaatuun vaikuttavat monet eri syyt. Yksi, mihin kuluttaja itse ei voi vaikuttaa, on tietysti puhelimen sisään rakennettu kaiutin ja sille ominainen äänentoisto, mutta oikeanlaisen puhelinliittymän valinnalla puheluiden laatuun on onneksi mahdollista vaikuttaa merkittävällä tavalla.

Puhelinliittymät kannattaakin aina ensimmäiseksi kilpailuttaa. Tällä tavalla tulet löytämään edullisimman liittymän varustettuna ominaisuuksilla, jotka sopivat omiin tarpeisiisi. Liittymien vertailussa onkin tärkeää, että kiinnität huomiota hinnan lisäksi myös liittymän ominaisuuksiin. Kattavan verkon lisäksi hinnassa kannattaa ottaa huomioon puheluiden ja viestien osuus (kotimaassa ja ulkomailla) sekä datapaketin koko ja nopeus. Löydät parhaat puhelinliittymät ja tarjoukset täältä, jolloin liittymien hintojen ja ominaisuuksien vertaaminen käy kätevästi yhdessä ja samassa paikkaa.

Älypuhelimien videotallennus

Kukapa olisi uskonut, että tänä päivänä meillä on mahdollisuus tallentaa älypuhelimella HD-tason videokuvaa, joka näyttää hyvältä myös isommalla ruudulla? Monet älypuhelinten valmistajat ovat panostaneet äänentoiston lisäksi myös laitteiden videotallennukseen, jonka ansiosta videokuva tallentuu puhelimeen korkearesoluutioisena ja laadukkaana tallenteena.

Laadukkaimpien älypuhelinten kameroilla myös pienemmät yritykset ja yrittäjät voivat säästää rutkasti rahaa, sillä tuhansien eurojen arvoisen videokamerakaluston sijaan budjettiystävällisemmällä älypuhelimella esimerkiksi mainosvideoiden tai muun markkinointimateriaalin luominen sujuu huomattavasti edullisemmin.