Vinkit TV:n hankintaan

Televisioita on saatavilla lukemattomilla eri vaihtoehdoilla. Voit valita mallin, valmistajan tai kuvanlaadun mukaan, ja vaihtoehdoissa on helpoin mennä sekaisin. Ennen hankintaa on hyvä miettiä, että mihin takroitukseen televisio tulee. Mikäli se käynnistetään kerran kuukaudessa, tai pölyttyy mökillä, ei kannata sijoittaa usean tonnin tv:seen. Jos televisio taas on usein päällä, niin on hyvä valita myös energiatehokas televisio. Tällä hetkellä tv mallisto vaihtuu lähes viikoittain, mutta televisiota valitessa on hyvä varmistaa, että siitä löytyy 4K resoluutio, DVB-T2-viritin, HDR, ja että se on Smart TV. Näiden avulla televisiota ei tarvitse päivittää uudempaan malliin ihan heti.

TV:n hankinnassa kannattaa olla tarkkana

lue Helsingin Sanomien vinkit uuden television ostoon täältä. Vinkkeinä on listattuna seuraavia: televisiota valitessa on hyvä varmistaa, että siinä on Full HD, eli 1920×1080 pikselin kuvatarkkuus. Suurinosa netissä katseltavista ohjelmista tarjoaa tämän vaihtoehdon. DVB-T2 Viritin: Uudenlainen lähetysjärjestelmä, jonka avulla täysteräpiirtolähetykset ovat mahdollisia ilmaiskanavilla. SmartTV ominaisuus: Youtube, Netflix sekä HBO Nordic ovat integroitu televisioon. Sen lisäksi yksi tärkeimmistä tulevista ominaisuuksista on 4K Ultra HD. Resoluutio on tällöin 3840×2160, mikä takaa huikean tarkan kuvan. Ostaessa televisiota kannattaa miettiä budjettia. Kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla pienemmillä budjeteilla. Kunnon televisio on kuitenkin sijoitus joka kannattaa, ja ostaessa kerralla laadukkaan, ei tarvitse sitä heti lähteä uusimaan.

Vinkit TV:n hankintaan

Tärkeimpinä ominaisuuksina on siis 4K resoluutio, mahdollisimman tarkan kuvan takia, Smart TV jolla voi katsoa mm. Youtubea tai Netflixiä televisiosta suoraan, sekä DVB-T 2 viritin, jotta voi katsoa HD lähetyksiä ilmaiskanavilla. Televisioita on saatavilla useilla eri budjeteilla, muutamasta satasesta aina useisiin tuhansiin, ja ostaessa kannattaa miettiä mitkä ominaisuudet ovat henkilökohtaisesti tärkeimmät. 3D televisiot alkavat olemaan hyvin suosittuja, mutta ne ovat myös usein hintavia. 3D tv:tä ostaessa kannattaa ensiksi tarkistaa, että 3D ei aiheuta pään, silmien särkyä. Hyvät 3D lasit myös auttavat. Sen lisäksi on kaarevat televisiot. Kaarevissa televisioissa kaikki pikselit ovat yhtä lähellä katsojaa, ja tämä mahdollistaa paremman kuvan, mutta mikäli katsoja istuu kaukana tai vinossa keskipisteestä niin kuva menettää laatuaan.